Sposób przygotowania

Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski.
Do słoików wkładamy ziele angielskie, liść laurowy i gorczycę ( ilość tych przypraw zależy od upodobań smakowych ).
Układamy paprykę do słoików. Wodę mieszamy z octem, solą i cukrem i zalewamy paprykę.
Na wierzch wlewamy po dwie łyżki oleju.
Pasteryzujemy 10 minut.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    sama nie robię bo tylko ja ją lubię, ale co roku dostaję kilka słoiczków od koleżanki - taka wymiana za grzyby :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    lubię taką paprykę
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    moja teściowa robiła i wyszła bardzo smaczna ,ja sama w tym roku zrobię sobie zapas

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !