Sposób przygotowania

Mięso zemleć, wbić jajko, doprawić solą i gałką muszkatołową. Zieleninę zmiksować z połową oliwy. Pomidory sparzyć, obrać, pokrojone włożyć na rozgrzaną na patelni resztę oliwy. Przesmażyć z dodatkiem drobno posiekanej cebuli. Cannelloni wrzucić do osolonego wrzątku i obgotować. Odcedzić, napełnić każdą rurkę farszem. Układać warstwami w wysmarowanej masłem formie, przekładając masą z ziół i posypując solą i posiekanym czosnkiem. Na wierzchu polać sosem pomidorowym i rozłożyć plasterki sera. Piec ok. 20 min w piekarniku nagrzanym do 200 st.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !