Sposób przygotowania

Drożdże rozpuścić w wodzie, odstawić na 10 minut. Do mąki wlać drożdże, oliwę, dodać 1,5 łyżeczki soli. Ciasto dobrze wyrobić, umieścić w naczyniu, przykryć ściereczką i pozostawić do podwojenia objętości.Wyrośnięte ciasto podzielić na 3 równe części. Z nich uformować spody na pizzę, pozostawiając grubsze brzegi.Na spód wyłożyć sos pomidorowy, pieczarki i cebulę pokrojone w krążki. Szynkę pokroić w cieniutkie plasterki ogórek pokroić w kółeczka i na to zetrzeć ser zółty.Piec w piekarniku ok 40 minut w temp 200*c.Polać keczupem .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    pysznie wygladaja :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    uwielbiam pizzerki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !