Sposób przygotowania

Warstwa czerwona - Maliny lub truskawki opłukać i wrzucić do garnka. Zasypać cukrem i mieszając drewnianą łyżką doprowadzić do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu do momentu, aż maliny lub truskawki będą prawie rozgotowane. Następnie przygotować drugi garnek i gęste sito. Przelać zawartośc na sito i przetrzeć do drugiego garnka. Przygotuj 1 listko żelatyny według instrukcji na opakowaniu i wymieszaj z przygotowanym musem. Rozlać do szklanek, poczekać , aż ostygną i włożyć do lodówki na ok. 4 godz.
Warstwa biala - przygotować creme fraiche ( wymieszaj śmietane i maslanke). Lekko zagotować i dodać listko żelatyny. Rozlać do szklanek, poczekać , aż ostygną i włożyć do lodówki na ok. 4 godz.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !