Sposób przygotowania

Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać coca colę, olej oraz mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem. Wcisnąć parę kropel soku z cytryny.
Ciasto podzielić na dwie części, do jednej dodać 3 łyżki mąki ziemniaczanej, a do drugiej kakao.
Na środek nasmarowanej masłem i posypanej bułka tartą tortownicy nakładać na przemian 2 łyżki jasnego i 2 łyżki ciemnego ciasta.
Piec w temperaturze 180ºC /190 przez około 1 godzinę.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matriasik

    Fajny przepis
  • 1
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    Super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    KOBRA

    pewnie pyszotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    KOBRA

    pewnie pyszotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    ale super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Aneta2604

    ciekawe
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    czasami dolewam pepsi ,ciasto wtedy jest bardziej wilgotne
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !