Sposób przygotowania

mięso umyć osuszyć oprószyć solą i pieprzem,olej wymieszać z miodem i natrzeć nim mięso odstawić na godzinę do lodówki,włożyć na natłuszczoną blachę lub naczynie wstawić do piekarnika i upiec w temp.180st.ok.godziny,rozgrzać łyżkę masła na patelni zeszklić cebulę dodać skórkę otartą z połowy pomarańczy,cukier wymieszać i chwilę smażyć,po rozpuszczeniu się cukru wlać sok pomarańczowy i gotować 5min.z mąki i pozostałego masła zrobić zasmażkę i wlać do gotującego się sosu wymieszać i zagotować,upieczone mięso pokroić w plastry polać sosem podawać z ziemniaczanym puree i cząstkami pomarańczy.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !