Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę.Pod koniec ubijania dodać cukier i cukier waniliowy.Następnie dodać żółtka, ucierać razem 5 minut, po czym- nie przerywając ucierania-powoli wlać olej i wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Obrane jabłka pokroić w cieniutkie plasterki, włożyć do ciasta i delikatnie wymieszać.Przełożyć ciasto do dużej blachy, wyścielonej pergaminem.Piec około 30 minut w temp.180-200 stopni.Ciasto będzie smaczniejsze,jeśli jeszcze gorące polejemy polewą przygotowaną ze szklanki cukru pudru, kilku kropli olejku śmietankowego lub waniliowego i odrobiny wrzątku.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika1968

    Wygląda niebiańsko
  • -1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Żeby mi wyszedł taki piękny lukier! Zabrałam do swojej księgi i muszę wkrótce wypróbować!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    fajne ciacho :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    moje ulubione ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !