Sposób przygotowania

Sałatę dzielimy na liście, oczyszczamy pod wodą, szarpiemy na drobne kawałki. Odsączamy nadmiar wody (można użyć wirówki do odsączania sałaty jeżeli posiadacie). Przesypujemy do dużej miski.
Śmietanę przekładamy do większego naczynia dodajemy sól, ocet, cukier. Dokładnie łączymy ze sobą. Można zmienić proporcje przypraw w zależności od upodobań.
Tak przygotowaną śmietaną polewamy porwane na kawałki liście sałaty. Przed podaniem można wymieszać sałatę ze śmietaną.
Smacznego.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    pyszna sałata
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    trzeba podawać od razu bo liście szybko więdną po zmieszaniu z sosem
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    NA WIOSNĘ MOGŁABYM JEŚĆ TYLKO TAK PYSZNE SAŁATKI :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !