Sposób przygotowania

Migdały obieramy ze skórki i mielimy maszynką do mięsa. Cukier mielimy na cukier puder. Mleko dajemy do garnka i gotujemy. Do garnka dajemy zmielone migdały, cukier i masło. Wszystko to zalewamy wrzącym mlekiem. Cały czas mieszamy, aby masło się rozpuściło. Jak masa będzie zimna to wlewamy kieliszek spirytusu i dokładnie mieszamy. Przygotowaną masę odstawiamy na 2 godziny do lodówki.

Komentarze

  • 0
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    smakowita propozycja
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    dobra masa
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    moja ulubiona masa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    mniam uwielbiam takie masy :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszna masa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pycha
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    bardzo fajna masa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Martinezek

    rozumiem że można stosować samo lub w cieście , przełożenie tortu itp ?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Pyszna, też taką robię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    babi17

    wypróbuję na pewno
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    lubię migdałowe masy
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    na pewno smaczna i prosta w przygotowaniu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !