Sposób przygotowania

Białka ubić dodać pół szklanki cukru , dodać migdały mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia i żółtka. Ciasto przelać do wysmarowanej i wyłożonej papierem blachy . Pieczemy w temperaturze 200 stopni około 15 minut . Wystudzone ciasto przekroić . Dolny płat posmarować podgrzaną konfiturą z truskawek około 1/2 słoiczka. Żelatynę namoczyć , napęczniałą , podgrzewając rozpuścić . Jogurt zmiksować z pozostałym cukrem oraz cukrem waniliowym dodać żelatynę .Śmietanę ubić na sztywno połowę wymieszać z masą jogurtową , drugą zostawić do dekoracji . masę jogurtową nałożyć na rozmarowaną na cieście konfiturę , przyłożyć drugim ciastem , który na wierzchu posmarować konfiturą , do szprycy nałożyć śmietanę i udekorować całymi truskawkami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    mniam
  • 1
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    uwielbiam ciasta jogurtowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !