Sposób przygotowania

ciasto: białak ubijamy na sztywno dodoajemy cukier i znów ubijamy od czasu do czasu dodajemy po żółtku ucieramy wszystko razem nastepeni dodajemy przsianą mąkę i proszke oraz pozostałe skłdaniki delikatnei mieszamy i wylewamy na dwie wysmarowane formy pieczemy aż kraje ciasta odejdą od formy ok 35 min.
W tym czasie robimy mase śmeitane ubijamy na sztywno dodajemy cukier i sok oraz jogurt i serek miszamy. Następenie rozpuszczmay galaretkę w 1 szkl wody i pozostawiamy do lekkiego steżenia. Wymieszana mase dziemy na dwie części do jednej dodajemy żelatyne rozpuszczona w odrobinie wody ok 1,3 szkl i ropzuszczoną czekolde w kąpieli wodnej wszystko razem mieszamy. Do drugiej częsci dodajemy tęzejacą galaretke i mieszamy. Rożki waflowe wypełniamy masą czekoldową. Na upieczoen ciasto wylewamy połowe masy galaretkowej mieszy nia wkładamy małę i duze rożki lodowe i zalewamy pozostałą masą galaretkową przykrywany ciastem na iwerch mozemy zrobic polewę czekoldową

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !