Sposób przygotowania

Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie, pozostawiamy do stężenia a następnie kroimy w kostkę. Miętę gotujemy około 3 minut następnie jeszcze chwilę parzymy pod przykryciem. Napar wraz z listkami mięty miksujemy blenderem. Jajko i żółtka ubijamy na parze stopniowo dodając cukier. Mleko gotujemy. Miętę i gorące mleko wlewamy do jajek i jeszcze chwilę ubijamy, studzimy. Do przestudzonego mleka dodajemy śmietankę, ubijamy około 3 minuty, następnie dodajemy czekoladę pokrojoną w kostkę, mieszamy. Gotowe wlewamy do maszynki do lodów i włączamy ją na 30 minut. Po około 15 minutach w trakcie mieszania lodów dodajemy do nich galaretkę. Gotowe lody wstawiamy do zamrażalnika na około 4 godziny.

Komentarze

  • 1
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    pomysłowe!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam takie połączenie, zwłaszcza z czekoladą mleczną :) MNIAM!!!
  • 1
    ja
    Opublikowano

    Jadwiga/Jaga85

    Ale to pysznie wygląda.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    wyglądają jak z dobrej lodziarni :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    wyglądają wspaniale

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !