Sposób przygotowania

owoce myjemy, układamy na dnie naczynia wyłozonego folia. przygotowujemy pierwsza gaklaretke w połowie wody ja zrobiłam czerwona. owoce zalewamy galaretka i odstawiamy do zastygniecia , przygotowujemy nastepne dwie galaretki innego koloru ja zrobiłaam pomarańczwe. Galaretki rozpuszczamy w 500 ml obie, i odstawiamy do lekkiego stęzenia. połowe sera miksujemy z połową cukru. Dodajemy tezejącą galaretke i miksujemy. masę wylewamy na owoce w galaretce odstawiamy do zastygnięcia i to samo robimy z pozostalymi składnikami i wylewamy na koniec , całos wkładamy do zastygnięcia do lodówki, Następnie wyjmujemy z formy i dzielimy na kawałki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !