Sposób przygotowania

szklankę wody zagotować z margaryną , do gotującego się roztworu dodać mąkę i mieszać do momentu aż ciasto zacznie odstawać od naczynia .Zostawić do wystudzenia. Do zimnego już ciasto wbijać kolejno jajka i miksować . formę wysmarować tłuszczem , w rękawice cukierniczą nabić ciasto i formować placuszki . Wstawić do piekarnika na 180 stopni i piec do uzyskania ładnego złocistego kolorku.
budyń zrobić według przepisu na opakowaniu. Zostawić do wystygnięcia ,zimny zaś miksować z masłem , jeśli jest mało słodki dodać cukru pudru .Połowę upieczonych ptysiowych placuszków smarować grubo kremem i nakładać ćwiartkę ananasa , przykryć czystym ptysiowym plackiem i posypać pudrem

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !