Sposób przygotowania

Oczyszczony czosnek przeciskamy przez praskę. Cytrynę parzymy, kroimy na pół i wyciskamy sok. Migdały obieramy ze skórki i mielimy przez maszynkę do mięsa. Majonez mieszamy dokładnie z winem. Wyciśnięty czosnek ucieramy z solą i cukrem. Dalej ucierając dodajemy sok z świeżo wyciśniętej cytryny. Następnie dajemy majonez wymieszany z winem oraz zmielone migdały. Przygotowany sos dajemy na 2 godziny do lodówki przed podaniem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    ale super pomysł!
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    fajny sosik
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawy i na pewno smaczny sos, do czego go polecasz?
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !