Sposób przygotowania

Zagrzać mleko i rozpuścić w nim maslo - ostudzić do ok. 37*C.
Dodać drożdże, jajka, szczyptę soli i nieco cukru do smaku.
Roztrzepać masę i wymieszać dokładnie z mąką.
Pozostawić na godzinę w ciepłym miejscu.
Kiedy ciasto podrośnie - smażyć niewielkie porcje na rozgrzanym oleju.
Pączki osączać na papierowym ręczniku i panierować w cukrze połączonym z cynamonem i cukrem waniliowym.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    * Serdecznie zapraszam do skorzystania z moich przepisów :) Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :) *
  • 0
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    nie przepadm za cynamonem
  • 0
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    nie przepadm za cynamonem
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pyszne pączusie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !