Sposób przygotowania

Mięso natrzeć olejem i posypać pieprzem. Por pokroić w krążki. Paprykę pokroić na ćwiartki, usunąć nasiona i pokroić na małe kawałki. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w plasterki. Masło rozpuścić na wolnym ogniu, dodać jarzyny i owoce. Dusić na 2 min cały czas mieszając. Następnie dusić pod przykryciem 10 min, na końcu doprawić sola i cukrem do smaku. Obraną cebulę pokroić w krążki. Mięso obsmażyć na oleju, na mocno rozgrzanej patelni z obu stron. Po 2 minutach zmniejszyć ogień i dalej smażyć. Dodać pokrojoną cebulę i smażyć razem z mięsem przez 3 min. Mięso posolić, podawać obłożone jabłkami i jarzynami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !