Sposób przygotowania

Buraki gotujemy, obieramy, kroimy w kostkę. Fetę kruszymy, jabłko obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Wyciskamy sok z 1 cytryny i od razu polewamy nim jabłka, aby nie ściemniały. 1 ząbek czosnku miażdżymy i dodajemy 4 łyżki oliwy. Całość mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 1/2 pęczka natki pietruszki drobno siekamy, dodajemy do reszty i raz jeszcze mieszamy. Gotową sałatkę podajemy z pieczywem lub do dania głównego.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    lubię
  • 3
    original
    Opublikowano

    Anna152

    mniam
  • 4
    original
    Opublikowano

    paula99926

    muszę taką zrobić :) zapowiada się smakowicie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    fajne połączenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    fajne połączenie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    takiej jeszcze nie jadłam ale bardzo smacznie się zapowiada :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    super sałatka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Stenka

    z serem nie jadłam, ale wypróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    bardzo dobra! taka lubie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    pyszna sałatka,zjadłabym
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    bardzo ciekawa sałatka
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    brzmi smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !