Sposób przygotowania

Kiwi, mandarynki i banany obrać i pokroić w mniejsze kawałki - zamrozić.
Rabarbar obrać z włókien, pokroić, zalać 1/2 litra wody i ugotować do miękkości.
Wsypać do kompotu galaretkę i mieszać do rozpuszczenia - odstawić do ostygnięcia, wstawić do lodówki do stężenia.
Zamrożone owoce wrzucić do mocnego blendera, wbić jajka, dolać syropu owocowego i dodać stężałą galaretkę.
Wszystko miksować do uzyskania półpłynnego musu.
Podawać w takiej postaci z łyżeczką lub grubą słomką, albo zamrozić jak sorbet.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaeM

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    staropolanka5

    pycha
  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Polecam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    paula99926

    apetyczny :)
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    * Serdecznie zapraszam do skorzystania z moich przepisów :) Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :) *
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    mmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    mmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika63

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    obre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    dobre:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ziabela

    słodkości;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !