Sposób przygotowania

Kapustę szatkujemy drobno i obgotowujemy . Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu tak aby był sypki. Mięso wykładamy do miski dodajemy obgotowaną kapustę i ugotowany ryż, wszystko dokłądnie mieszamy dodająć pieprz do smaku i sól. Z masy formujemy gołabki podmsażamy na rozgrzanym oleju. Układamy gołąbki w naczyniu żaroodpornym podlewamy wodą na wysokość gołabków dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i zioła prowansalskie i dusimy 30 minut od chwili zagotowania. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i dusimy jeszcze 5 minut. Po tym czasie mąkę rozrabiamy z odrobiną wody i śmietaną i dodajemy do sosu. Duimy około 5 minut. Podajemy z zimniakami i sałatką.
Smacznego !

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Katarzyna54

    wyglądają super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    szybki pomysł na przepyszne gołąbki:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    no muszę przyznać , że naprawdę pysznie wyglądają
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Też czasami robię gołąbki bez zawijania.
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    jak dla mnie bomba !
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    fajowe
  • 1
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    też takie robię pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !