Sposób przygotowania

Mielone drobiowe osolić wg uznania, wbić jajko, dodać rozdrobnioną namoczoną bułkę. Wkroić bardzo drobno posiekaną cebulę oraz wprasowany czosnek. Następnie dodawać przyprawy: pieprz czarny, pieprz ziołowy, czerwoną słodką i ostrą paprykę w proszku, oregano, bazylię (wg uznania, minimum po szczypcie). Wszystko dokładnie wymieszać i zostawić na ok. godzinę w chłodnym miejscu.

Żółty ser pokroić w plasterki ok. 2cm szerokości. Ser camembert pokroić w kostkę ok. 1x1x2cm, obwinąć go żółtym serem w rulonik. Mięso mielone - ok. dużej łyżki położyć na ręce, lekko rozpłaszczyć i położyć na nim ser, uformować kulkę tak, by ser był w środku. Klopsa obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju ok. 5-7 minut (także chwilę pod przykryciem) z obu stron na złoty kolor.

Z 500g wychodzi ok. 6-8 klopsów wielkości pięści.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Warto spróbować :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    eliza135

    dobre polecam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    warto spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !