Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, płuczemy, kroimy w drobną kostkę. Przesmażamy na rozgrzanym maśle zmieszanym z olejem wraz z obraną i pokrojoną również w kostkę cebulą. Po 3-4 minutach dodajemy pokrojoną w kostkę kapustę i ciągle mieszając smażymy razem kilka minut. Wlewamy bulion i gotujemy na średnim ogniu do czasu aż warzywa będą miękkie. Dodajemy roztarty w dłoniach koperek oraz śmietanę, dokładnie miksujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z kiełbaskami twarogowymi. Dekorujemy posiekaną radicchio.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    fajna zupka :)
  • 0
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    świetna
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    co to jest kiełbaska twarogowa?
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Pacpaw, kiełbaska twarogowa jest przygotowywana z twarogu z jajkiem w papierze do gotowania i pieczenia. W niedługim czasie postaram się ją przygotować i przedstawić krok po kroku, jak się ją robi :)
  • 3
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    i znów tak pieknie podana zupka :) mnie zawsze wszyscy poganiają i złoszczą się, że ja robię zdjęcia, a oni muszą czekać :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !