Sposób przygotowania

Mięso wołowe umyć , osuszyć i pokroić na małe kawałki gulaszowe. Do dużego garnka wlać bulin warzywny i dodać mięso, łyżkę masła, gotować na wolnym ogniu tak aby tylko delikatnie "bulgotało, po pół godzinie dodać pokrojoną w krążki marchew, znów gotować około 30 minut, po tym czasie , posolić , doprawić , pieprzem i cukrem. Znów gotować (pod przykryciem) tak aby mięso było coraz bardziej miękkie. na 15 minut przed końcem gotowania dodać groszek, zioła i cebulkę pokrojoną w pół-krążki, zredukować ilość sosu odparowując.
Podawać z ziemniakami lub ryżem i ulubioną sałatą.

Smacznego

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    lubię wołowinę chociaż nie robię jej z groszkiem to danie wyglada bardzo apetycznie:)
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    fajne i smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !