Sposób przygotowania

Boczek kroimy w kawałki i obsmażamy na patelni aż lekko się przysmaży. Wrzucamy wtedy posiekaną drobno cebulę. Razem chwilę smażymy. W garnku zagotowujemy 2 litry wody i wrzucamy do niej wszystko z patelni wraz z tłuszczem. Marchew i ziemniaki obieramy. Marchew drobno kroimy a ziemniaki w średniej wielkości kostkę. Dodajemy do zupy. Przyprawiamy słodką i ostrą papryką oraz solą i pieprzem do smaku. Czosnek miażdżymy i wkładamy do zupy wraz z bazylią. W małej ilości zupy rozprowadzamy suszone pomidory i z powrotem wlewamy do zupy.

Do małego słoiczka, np. od koncentratu pomidorowego wlewamy do połowy zimną wodę. Wsypujemy mąkę i zakręcamy słoiczek. Energicznie potrząsamy a mąka ładnie nam się wymiesza. Wlewamy to do zupy. Gotujemy aż marchew i ziemniaki będą miękkie. Na koniec wsypujemy posiekaną natkę pietruszki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    apetyczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    b. dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    agam26

    wygląda pysznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka54

    za pewnie dobre
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pięknie wygląda
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pięknie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !