Przepis i sposób przygotowania na: Pyszna pianka alla torcik
Na dnie ułożyć dwie warstwy biszkoptów.
Jedną galaretkę pomarańczową rozpuścić w 1 szklance przegotowanej, gorącej wody i schłodzić.
Jeden jogurt przelać do pojemnika od blendera i końcówka do ubijania piany spieniać go przez chwilę.
Cały czas ubijając wlać chłodną galaretkę i jeszcze chwile ubijać.
Tak przygotowaną masę przelać na biszkopty.
Jeśli biszkopty podejdą trochę do góry nie należy się przejmować.
Tortownicę wstawić do lodówki aby masa się ścięła
Otworzyć puszkę z brzoskwiniami, wyjąć je z zalewy i pokroić w kostkę.
Sok wlać do rondelka dolać 1 szklankę wody i zagotować.
Do tego płynu wsypać galaretkę owocową i dokładnie wymieszać, po czym schłodzić.
Z lodówki wyjąć tortownicę.
Na stężałej masie ułożyć pokrojone brzoskwinie i zalać zimną agrestową galaretką.
Ponownie wstawić do lodówki do stężenia.
Gdy galaretka się zetnie, przygotować drugą masę jogurtowo galaretkową tak jak pierwszą.
Przygotowaną masę przelać do tortownicy i znowu wstawić do lodówki aby całość stężała.