Sposób przygotowania

Mięso mielone z indyka przekładamy do miseczki, dodajemy 1 jajko, odrobinę solimy oraz pieprzymy, wyrabiamy dokładnie masę. Płatki kukurydziane rozkruszamy przy pomocy wałka, przesypujemy je na talerz. W oddzielnym talerzu rozkłócamy widelcem jajko. Następnie z masy mięsnej formujemy niewielkie kotleciki. Obtaczamy je w roztrzepanym jajku i panierujemy w płatkach kukurydzianych. Na patelni rozgrzewamy olej. Następnie na rozgrzanym oleju smażymy kotleciki na złoty kolor. Podajemy je dzieciom z ryżem lub ziemniakami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    EWI

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    pyszny pomysł!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !