Sposób przygotowania

Twaróg rozdrabiamy rękami. Dodajemy margarynę pokrojoną na kawałki, dwie łyżeczki soli i znowu rozdrabiamy. Dodajemy mąkę. Wkładamy ciasto do lodówki i przygotowujemy farsz. Cebule kroimy na pół plastry. Przesmażamy na łyżce masła aż cebula zacznie się robić szklista, doprawiamy do smaku ulubionymi przyprawami. Lekko studzimy. Ciasto wałkujemy niezbyt cienko, wycinamy miseczką koła, nakładamy farsz i lepimy jak pierogi. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, układamy cebulaki. Piecz w temperaturze 200 stopni około 25 minut

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    ciekawe jak smakuje takie jedzonko
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    takich cebulaków nie jadłam ,ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !