Sposób przygotowania

Margarynę, cukier,cukier waniliowy, olej, kakao, 1/3 szkl wody rozpuścić w rondelku, ostudzić. Do ostudzonej masy ciągle mieszając dodawać stopniowo żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i orzechami oraz sztywno ubitą pianę z białek. Ciasto wyłożyć do przygotowanej tortownicy lub podłużnej formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 40-50 minut. Ostudzone ciasto oblać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    patusia

    Bardzo ładnie wygląda :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sandra11

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    paula99926

    ale bym zjadła teraz taki kawałeczek :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    pychota!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smaczne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !