Sposób przygotowania

Składniki;
0,5 kg filetu z indyka, puszka ananasa w plastrach, 15-20 szt suszonych sliwek, rozmaryn, 1,2 kostki rosołowej 4-5 ziarenek ziela angielskiego, 2 listki laurowe, 6 szt owoców jałowca, 3 łyżeczki przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat, łyżeczka oliwy.

Mięso, myjemy, osuszamy kroimy w kawałki. Nacieramy przyprawą do drobiu i układamy w naczyniu zaroodpornym,na to ananas i śliwki.Podgrzewamy sok z ananasa i rozpuszczamy kostkę rosołową, dodajemy rozmaryn, listć laurowy, ziele angielskie i jałowiec. Gotowym sosem zalewamy mięso. Pieczemy 1,5-2 godz 180 C

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    darek6

    ciekawe ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zośka1

    a nie moze być sliwka z indykiem:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    na pewno bardzo dobre
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    a co na to indyk?
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    co na to indyk?
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    a indyk na to: to niemożliwe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Drób z owocami - ekstra
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    drób z owocami - nieciekawie
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Z chęcią bym spróbowała :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !