Sposób przygotowania

Gotujemy wywar z ok,1,5 l wody pokrojonej na paseczki piersi kurczaka oraz włoszczyzny. W połowie gotowania dodajemy obrany i pokrojony na kawałki imbir i całą papryczkę chilli. Z połowy sparzonej cytryny wyciskamy sok, drugą połowę kroimy na plasterki. Do zupy wlewamy mleko kokosowe i gotujemy jeszcze 10 min. Pod koniec dodajemy podzielonego na różyczki brokuła oraz sok z cytryny. Posól, popieprz do smaku. Podaną na talerzu udekoruj plasterkami cytryny

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kikiriki

    super pomysł
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    lubię azjatyckie smaki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    fajny pomysl
  • 0
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    ciekawy przepis:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !