Sposób przygotowania

Filet myjemy i oczyszczamy, mielimy w maszynce lub w blenderze razem z cebulą. Dodajemy sól i pieprz.

Pieczarki obieramy i podsmażamy na patelni.

Nabieramy łyżkę mięsa lekko spłaszczamy, nakładamy pieczarkę i przykrywamy drugą łyżką mięsa. Formujemy kulki i panierujemy w mące jajku i bułce tartej.

Smażymy pulpeciki na rozgrzanym oleju z każdej strony aż się zarumienią, dla pewności można je włożyć na talerzu żaroodpornym do nagrzanego piekarnika na kilka minut.

Podajemy z ziemniaczkami surówką lub sosem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    fanie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    świetne
  • 2
    th23
    Opublikowano

    ttrytka

    pięknie ślinka cieknie
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Robię coś takiego z marynowanymi grzybkami
  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    Jak tu smacznie:))) i kolorowo:))
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę koniecznie zrobić
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mariola7

    naprawdę pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    agus198900

    apetycznie wyglądają;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !