Sposób przygotowania

Kalafior myjemy pod bieżącą wodą, a następnie dzielimy na różyczki. Cebulę, czosnek i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę czekając do momentu aż się zeszkli, a następnie dodajemy czosnek i smażymy chwilę razem.Zalewamy bulionem i dodajemy ziemniaki wraz z kalafiorem rozdrobnionym na różyczki. Całość gotujemy przez ok. 40 min, aż warzywa staną się miękkie. Wlewamy mleko i czekamy aż zupa się zagotuje, po czym zdejmujemy ją z ognia. Dodajemy curry, doprawiamy solą i odrobina pieprzu.Całość miksujemy blenderem na gładki krem. Smacznego :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    smaczne
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    jak z curry to ja lubię :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    pyszna zupka:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    na pewno pyszna !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !