Sposób przygotowania

Parówkę przecinamy na pół i w jednej połówce nacinamy ją na
jednym końcu płyciej, robiąc korzenie drzewa, na drugim końcu więcej
tak, aby powstały gałęzie.
Z drugiej połówki rzeźbimy małym, ostrym nożem kontury ptaszka,
wyszczególniając dziób i skrzydła. Wykrawamy również dodatkową
gałąź dla ptaszka.
Następnie wszystko podgrzewamy w gorącej wodzie, dzięki czemu
parówka nie tylko będzie ciepła, ale też oddzielą się nacięte
w niej elementy.
Parówkę wyjąć z wody i ułożyć na talerzu kontur drzewa z
rozchylonymi górnymi gałęziami i boczną gałązką, usadawiając na
niej ptaszka.
Z oliwki odkroić jej dwa końce, robiąc z nich oczy ptaka.
Szczypiorek opłukać i pokroić na większe części. Ułożyć z niego
na talerzu trawkę.
Z serów powycinać foremką serduszka i poukładać jako listki
drzewka.
Paprykę pokroić i porozrzucać jako kwiatki na drzewie.
Przy talerzyku położyć bułkę.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !