Sposób przygotowania

Kapustę pekińską oczyszczamy, drobno siekamy, posypujemy solą i odstawiamy na pół godziny. Ryż wrzucamy do wrzącej wody /dwie szklanki/ z dodatkiem łyżki oliwy.Kapustę odciskamy, dodajemy ugotowany,wystudzony ryż, mięso mielone, roztrzepane jajka i kaszę mannę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem i wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Z przygotowanej masy formujemy pulpeciki, obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor na rozgrzanej oliwie. Następnie gołąbki przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu ok. 30 min.
W innej wersji kapustę pekińską możemy zastąpić kapustą włoską.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    mmnniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !