Sposób przygotowania

Z mąki usypać kopczyk, dodać jajko, miękkie masło, odrobinę soli. Wyrobić składniki na gładką masę, dodając tyle wody by ciasto było dość miękkie. Uformować kulę i odłożyć. Pieczarki i cebule obrać i pokroić, dodać sól, pieprz, smażyć pod przykryciem 10 min. Zemleć z pokrojoną wołowiną i szynką. Dodać jajko, śmietanę, wymieszać. Ciasto rozwałkować, wykroić krążki o średnicy 7-8 cm. Na każdym położyć trochę farszu, skleić. Wierzch pasztecików posmarować żółtkiem. Układać na posmarowanej blasze. Piec 20-25 min w temp. 240 cm.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !