Sposób przygotowania

Boczek kroimy w kosteczkę, smażymy (można dodać odrobinkę smalcu, by mięso się nie przypalało). Pod koniec smażenia dodajemy drobno posiekaną (w kosteczkę) cebulę, smażymy aż się zarumieni.
Kapustę posiekać w paski, wielkość - jak kto lubi. Umyć i odsączyć. Wrzucić do boczku, dodać startą marchewkę, posiekany koperek i szczypior oraz przyprawy. Tuż po zagotowaniu kapusty, skropić ją octem (zapobiegnie to rozgotowaniu kapusty i doda smaku). Następnie gotujemy jeszcze ok. 10-20 min. Gotowe :)
ps. gotujemy bez przykrycia, by wyparowała woda, którą puści kapusta.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    oj uwielbiam tak przyrządzoną kapustkę :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    angelisiak

    i ja :) jadłam różne wersje, ale to moja ulubiona

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !