Sposób przygotowania

marchewkę ziemniaki i jabłka obrać umyć i pokroić w drobną kostkę w garnku rozgrzać oliwę wrzucić pokrojony na kawałki por zeszklić dodać pozostałe warzywa i jabłka podlać wodą osolić i dusić pod przykryciem ok.30min.plasterki boczku wyłożyć w formie żaroodpornej wysmarowanej tłuszczem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200st.aby się zrumienił wyjąć naczynie,ugotowane warzywa z jabłkiem zmiksować wraz z wywarem na krem dolać sok jabłkowy zagotować połączyć ze śmietaną,doprawić do smaku solą,pieprzem i gałką muszkatołową jeśli trzeba to jeszcze cukrem rozlać do miseczek do każdej wkładać zrumieniony boczek posypać siekanym szczypiorkiem i podawać.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Fajna
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wacław

    na pewno pyszne,z chęcią bym spróbował

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !