Sposób przygotowania

białka oddzielamy od żółtek,
białek ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na sztywną pianę, następnie dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, zmielone orzechy i herbatniki, całość delikatnie mieszamy, przelewamy do wytłuszczonej blachy, pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 stopni, kiedy biszkopt przestygnie dzielimy na 3 części, przekładamy kremem z tego przepisu
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/199711/tiramisu.html

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka91

    super przepis
  • -6
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    nie podana wielkość formy i sposób przekrojenia - w poprzek czy jak? w składnikach nie ma też proszku do pieczenia ...
  • 6
    original
    Opublikowano

    leonkot

    o proszku zwyczajnie zapomniałam, wystarczy 1 łyżeczka, a jeśli chodzi o sposób pokrojenia to chyba widać na zdjęciu!!!
  • -5
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    leonkot, niekoniecznie - wielkości formy dalej nie podajesz a pokroić i złożyć można z poziomych blatów albo pasków ciasta krojonych inaczej - tak ciężko po prostu jasno napisać zamiast głupio minusować komentarz?
  • 8
    original
    Opublikowano

    leonkot

    twojego komentarza nie minusowałam, nie mam tego w zwyczaju, forma jest standardowa a sposób pokrojenia WIDAĆ wyraźnie, przyjrzyj się kobieto!! i przestań się czepiać. jakoś osoby które mniej znają się na kuchni nie zadają takich głupich pytań
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marcinek

    zjadłbym takie iglo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !