Sposób przygotowania

morele pokroić w kostkę pistacje i czekolady drobno posiekać pokrojone składniki włożyć do miseczki i zalać likierem wymieszać i odstawić,margarynę stopić przestudzić,drożdże utrzeć z cukrem 1 łyżką do miski wsypać mąkę sól i pozostały cukier,jajka,śmietanę i zaczyn drożdżowy zagnieść ciasto dodając stopioną margarynę przykryć i odstawić do wyrośnięcia,po wyrośnięciu rozwałkować na prostokąt pokroić go na 3 paski na środku jednego paska ułożyć nadzienie z owoców i czekolady i splatać w warkocz,włożyć go na blachę formując wieniec po wierzchu posmarować rozkłóconym żółtkiem wymieszanym z mlekiem i upiec w temp.180st.ok.40min.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !