Sposób przygotowania

mleko podgrzać rozpuścić w nim cukier i masło przestudzić dodać drożdże,jak zaczną rosnąć wlać do przesianej mąki i dodać pozostałe składniki i wyrabiać ciasto dłonią aż zacznie się odklejać od dłoni i będzie gładkie przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia,wysmarować formę do babki i wyłożyć wyrośnięte ciasto na chwilę odstawić by podrosło i upiec w temp.180st.ok.35min.po wystudzeniu zrobić lukier z podanych składników i całość polać lukrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    Lubię drożdżowe ciasta
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    uwielbiam ciasta drożdżowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !