Sposób przygotowania

mieso myjemy lekko osuszmay w tym czasie scieramy na mieso czosnek i nim nacieramy mięso odstwiamy na godz by lekko nasiąkło czosnkeim. W tym czasie obieramy cebule i kroimy w plastry. Do naczynia wlewamy wino i dodajemy cebulę oraz pozostałe składniki przekłamy mięso i pozostawiamy w marynacie na 24 godz od czasu do czasu obracając mięso by dobrze wchłoneło marynatę ja lekko nakłówam mięso by dobrze przesiąkło. NAstepeni przekłamy mięso wraz z zalewą do naczynia i zapeikamy w piekarniku ok 1,5 do 2 godz. często polewamy marynatą mięso. Po upieczeniu z wytworzonego wywaru robie sos lekoo zagęszczając makę

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    oto efekt końcowy upieczone mięso

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !