Sposób przygotowania

Umyte, oczyszczone i osuszone polędwiczki zalać marynatą przygotowaną poprzez zmiksowanie oliwy z oliwek z przyprawą kebab-gyros. Odstawić do lodówki na 4-6 godzin. Owoce pokroić. Cukier rozpuścić na patelni tworząc karmel, dodać masło, a następnie dodać owoce i całość dusić przez 5 minut. Zamarynowane polędwiczki z kurczaka nadziać na szpadki. Szaszłyki usmażyć na patelni grillowej, ułożyć na pikantnych karmelizowanych owocach, posypać siekaną miętą i grubo mielonym czarnym pieprzem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    chyba się skusze na tą potrawę, bo ślinka cieknie na jej widok!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !