Sposób przygotowania

Krok 1 / 6

Margarynę roztopić i pozostawić do przestygnięcia. Do pół szklanki mleka wkruszyć drożdże i dodać po 2 łyżki cukru i mąki, wymieszać, dokładnie by nie było grudek. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Pozostałą mąkę wsypać do miski. Jajka ubić mikserem z cukrem oraz cukrem waniliowym do białości i dodać do mąki. Wlać wyrośnięte drożdże i dodać pozostałe mleko oraz sól i przestudzoną margarynę. Wszytko dokładnie zagnieść, aż ciasto będzie odchodziło od ścianek miski i rąk, powinno być elastyczne i gładkie. W razie potrzeby podsypać mąką. Przykryć ścierką i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu.


Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    podoba mi się ten przepis :)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    super do nadziania
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    sliczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    pomysłowe:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    bardzo apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    świetne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajny deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Fajne;) Nie wiem dlaczego, ale kojarzy mi się z miodem i pszczołami:):)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !