Sposób przygotowania

Rzodkiewki dokładnie umyć, czerwone pokroić w krążki, a białą zetrzeć na grubej tarce. Szczypiorek lub cebulkę umyć, osuszyć i drobno pokroić.
Na półmisku wyłożonym drobną, zieloną sałatką układać plasterki rzodkiewki ,a na środku wyłożyć startą białą rzodkiew. Wierzch udekorować kuleczkami mozzarelli , które wcześniej należy obtoczyć w suszonych ziołach prowansalskich.
Polać sosem jogurtowym, posypać zieloną cebulką, przyprawić do smaku solą i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.
Sos jogurtowy.
Jogurt przełożyć do miseczki, dodać wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Doprawić wedle własnego uznania solą i pieprzem. Dodać pokrojony szczypiorek, listki mięty i jeszcze raz wymieszać.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    wyśmienite;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    podoba mi sie;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !