Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Mięso od szynki wymyć,i zapeklować metodą nastrzykową.Szklankę wody zagotować z przyprawami i przestudzić.Do przestudzonej zalewy dodać sól peklową i wymieszać.Całkowicie wystudzić.Dużą strzykawką nastrzykiwać zalewę w mięso w kilku miejscach.Mięso ułożyć w naczyniu, przykryć i wstawić do lodówki na około 3 dni.Po tym czasie mięso wyjąć i obwiązać ściśle sznurkiem .


Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    aż zgłodniałam :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Aż mi ślinka cieknie. Smakowicie się zapowiada.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    mistrzostwo!
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    ojoj,, jakie to wspaniałe!
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    najpyszniejsza jaka może być bo domowa
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    pyszniutka
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    chętnie taka się poczęstuję .
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    smaczna :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Koniecznie muszę zrobić szynkę wg Twojego przepisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszna domowa szyneczka
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    świetna szynka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !