Sposób przygotowania

Buraczki myjemy i stawiamy do garnka razem z wodą. Gotujemy do miękkości. Następnie odcedzamy, studzimy i obieramy. Obrane buraczki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Obrane i oczyszczone jabłka też ścieramy na tarce. Mąkę rozprowadzamy z mlekiem dajemy do buraczków i gotujemy. Dodajemy starte jabłka, masło i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku cukrem i solą.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Lubię takie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Natasza Edyta

    Łatwo i szybko!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    pyszny dodatek do drugiego dania:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    uwielbiam buraczki.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    bardzo smaczny dodatek
  • 0
    original
    Opublikowano

    gosia56

    Pyszne buraczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne buraczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !