Sposób przygotowania

1.

Cebule obrać, odciąć w poprzek wierzchy na 3/4 wysokości od spodu, sparzyć wrzątkiem i wydrążyć środki. Posiekać wybrane środki i domieszać do nadzienia. Nadzieniem wypełnić wydrążone cebule i ugotować je w rondlu z kilkoma łyżkami bulionu na słabym ogniu pod koniec posypać je z wierzchu tartą bułką i zapiec w piekarniku

2.

NADZIENIE MIĘSNE: Bułkę namoczyć i dobrze odcisnąć, ser żółty zetrzeć na dużych oczkach, wątróbkę pokropić w drobne kawałki. Do tego dodać mięso mielone jajko surowe i startą cebulę. Wszystko wymieszać i doprawić sola i pieprzem. Nadziać cebulę

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !