Sposób przygotowania

Drożdże rozmieszać z cukrem na płynną konsystencję.
masę makową przełożyć do miseczki, dodać rodzynki i wymieszać.
Żółtka oddzielić od białek.
Do miski wsypać mąkę i wkroić zimną margarynę i posiekać.
Dodać drożdże, żółtka i śmietanę i zagnieść ciasto.
Podzielić je na dwie części, każdą z nich rozwałkować na cienki prostokąt.
Białka rozmieszać i posmarować nimi placki.
Na oba placki wyłożyć po 1/2 masy, rozsmarować masę na cieście i zwinąć w rolady.
Każdą struclę zawinąć w papier do pieczenia zostawiając trochę luzu, łączenie ciasta i papieru powinno być na dole.
Tak zawinięte rolady ułożyć na blasze do pieczenia.
Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 40 minut.
Po upieczeniu wyjąć strucle z piekarnika i wystudzić.
W międzyczasie przygotować lukier mieszając cukier puder z sokiem cytrynowym.
Posmarować nim makowce a na koniec posypać kandyzowanym ananasem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    pycha :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Cudna!!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    pięknie zwinięta :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    Śliczna
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    dziękuję, to był mój debiut struclowy, hi, hi.
  • 0
    dsc_0091.
    Opublikowano

    Anna20

    Robiłam i potwierdzam, że jest bardzo dobra :)
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    bardzo dziękuję :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !