Sposób przygotowania

Bakłażana ogrzewać w mikrofalówce, przy mocy 750-850W, przez 12-15 minut.
Przełożyć do miseczki, nakryć i pozostawić do ostygnięcia.
Rozciąć bakłażana wzdłuż na połowę, wybrać łyżką miąższ, włożyć do blendera.
Fetę pokroić w mniejsze kawałki lub pokruszyć i dodać do bakłażana.
Dolać odrobinę oleju i posiekane listki lubczyku - zmiksować.
Dodać tyle oleju, aby uzyskać dość zwartą konsystencję pasty.
Gotową pastę doprawić do smaku pieprzem i chili.
Przed podaniem schłodzić.

Podawać z tostami, frytkami, pieczonymi warzywami lub drobiem i rybami z grilla.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    *** Serdecznie zapraszam do przeglądania moich przepisów :) *** Zapewne każdy, wśród nich, znajdzie coś smacznego dla siebie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam dania z dodatkiem bakłażana :) PYCHOTA!!
  • 1
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    ciekawe to :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !