Sposób przygotowania

Białka ubić z cukrem. Dodawać na przemian po 1 żółtku oraz mąki zmieszane z proszkiem. Piiec ok. 45 min w temp. 180st.

KREM:
0,8 l śmietany 30 %,
5 śmietan-fixów,
4 łyżki cukru pudru.

Śmietanę ubić z cukrem i fixami. Zimny biszkopt przekroić na 3 części.

DODATKOWO:
dżem z czarnej porzeczki,
barwiniki spożywcze.

Pierwszy blat ciasta posmarować kremem, przykryć 2 blatem, posmarować dżemem, na to kremem, przykryć kolejnym blatem ciasta. Resztę kremu połączyć z wybranymi kolorami barwników i udekorować wierzch i boki ciasta.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    halina55

    Pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    ale piękny
  • 0
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    ale fajny
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo podobny
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    rewelacyjny torcik
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    fantastyczny ten torcik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !